29. marras, 2015

Jyväskylä KV 21. ja 22.11.2015

Olipa melkoinen lähtö Jyväskylän KV-näyttelyyn. Sähköt katkesivat illalla ja hyvinkin hämärissä olosuhteissa yritin itseni ja Mannan sekä Essin saada matkaan. Onneksi emme olleet ensimmäisinä kehässä, joten ehdin vielä viimeistellä koiria ennen kehään menoa, itseäni en. Keli ei paljon koiraihmisiä tunnu haittaavan, ja kessujakin paikalla reilusti yli 30.

Rodi (W.Erodium) oli meidän ainut uros lauantaina. Brittituomari David Cavill piti Rodia liiankin vahvana, etenkin rintaa oli hänen mielestään liiankin kanssa. EH AVK4.

Wiola (Eerondaali Waatan Star) lymyili kehässä, ja liikkeitä piti katsella useampaankin kertaan. EH JUK3.

Manna (W.Fumana) liikkui vaivatta ja tuomari ihastui siihen. ERI NUK1 PN1 SA SERT CACIB VSP.

Sitten pääsin Essin (W. Erica) kanssa kehään. Tuomarin mielestä myös Essi oli vähän liian raskas. ERI AVK2.

 Sumu (W. Dablia) meni kehään kevyessä turkissa, mutta tulos oli siihen nähden oikein mukava ERI.

Saimme kasvattajaryhmänkin koottua näistä neljästä koirasta, Manna, Sumu, Essi ja Rodi. Tuomarin tiukka linja piti myös kasvattajaluokassa. Kolmesta esitetystä ryhmästä vain Waatan sai SA:n.  Olimme siis ROP-kasvattaja.

 Isossa kehässä oli mieletön määrä kasvattajia, eikä tuomari Marja Talvitie oikein meidän ryhmästä kiinnostunut.

Todella hieno päivä oli aamun synkkyydestä huolimatta. Iso kiitos taas kasvattien omistajat aktiivisuudesta. Ilman teitä ei tämänkään päivän menestystä olisi tullut.

Sunnuntai aamu oli vieläkin pimeämpi ja lumisempi, kun lähtökin oli aikaisempi. Emäntä/handleri yhtä huonosti ehostettuna taas.

 Halusin viedä Geron (W.Erigeron) tälle tuomarille, Paula Heikkinen-Lehkonen arvosteltavaksi. Gero esiintyi nyt ensimmäistä kertaa valioluokassa. Turhaan en kehässä sen kanssa pyörinyt. Paula pitää isoista, komeista koirista, joilla on muutenkin palikat kohdillaan.  ERI VAK1 PU1 SA CACIB VSP.

Mannan (W.Fumana) kanssa kävi niin kuin olin arvannutkin, se oli hieman pieni Paulan makuun. Vaikka luokkavoitto tulikin, niin sa jäi saamatta. ERI NUK1.

 Myös Aida (W. Elodea) saapui paikalle. Aida oli päättänyt luopua karvoistaan, mutta ei nyt vielä ihan karvatonkaan ollut. Kivalla arvostelulla ERI AVK2.

 Kiitos taas Geron ja Aidan kotiväelle, kun toitte ne näytille.

Todella hieno näyttelyviikonloppu oli. Jyväskylän KV-näyttelyissä kumpanakin päivänä VSP oli Waatan kasvatti.  

Jaa tämä sivu