28. huhti, 2015

Erikoisnäyttely 18.4. 2015 Nurmijärvi

Suomen Keeshond ry täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlaerikoisnäyttely järjestettiin   Klaukkalassa, Nurmijärvellä. Kaikkiaan 71 koiraa oli ilmoitettu sinne. Tuomarina toimi Kari Järvinen.

Pentuja oli kaikkiaan 9. Meidän tytöt olivatkin jo isoissa pennuissa. Wiola (Eerondaali Waatan Star) ei esiintynyt nyt kovin reippaastI, eikä sen parhaat puolet päässeet oikeuksiinsa. PEK4.

Manna (W.Fumana) puolestaan voitti tasokkaan luokkansa ja oli lopulta paras narttupentu. PEK1 KP VSP-pentu.

Uroksissa Gero (W.Erigeron) aloitti hienosti voittaen luokkansa, ja jättäen taaksensa hyvin pärjänneitä kilpakumppaneitaan. ERI NUK1.

Avoimessa luokassa oli ihan tunkua, kun 11 urosta kilpaili siinä. Kassu ( W.Daucus) on nyt komeassa kunnossa ja nousikin hienosti lukassaan sijoituksille. ERI AVK3 SA. Myös Domi (W.Doronicum)esiintyi nyt rauhallisemmin. EH.

Ennen narttujen arvostelujen alkua pidettiin tauko, jolloin järjestettiin lapsi ja kessu kisa. Alina ja Wiola voittivat 7-12 vuotiaiden sarjan. Tuomarina heillä toimi Kirsi Talonpoika.

Narttujen nuortenluokaan osallistuivat sisarukset Aida (W.Elodea) ja Essi (W.Erica). Aida oli nyt oikein hienossa kunnossa ERI NUK4. Essi esiintyy yleensä varmasti ja tuomari nosti sen kilpailuluokassa ensimmäiseksi. Mutta Essi ei pitänytkään ensimmäisenä juoksemisesta, vaan alkoi jarrutella, ja niin meidät siirrettiin toiseksi. ERI NUK2 SA.

Myös valioluokassa oli kaksi siskosta kehässä. Sumu (W.Dablia) oli jättänyt pohjavillat kotiin, eikä ollut siis parhaassa turkissaan EH. Darma (W.Darmera) esiintyy aina iloisesti ja huolliteltuna ERI VAK4 SA.

Kasvattajaluokkaan mentiin vahvuudella Kassu, Darma, Essi ja Aida. KASV3 KP

Ensimmäistä kertaan Waatan väreissä esitettiin myös jälkeläisryhmä. Hasut toivat Bellan (W.Bellis) paikalle, juuri kehän alkaessa. He olivat odotelleet lukossa olevan oven takana jo hetken aikaa. Ryhmä saatiin esitettyä, paikalla Kassu, Darma, Domi ja Sumu JÄK3 KP.

Jenni osallistui vielä parikilpailuun Kassun ja Essin kanssa. Tälläkertaa ei sijoitusta tullut.

Oli taas niin mukava näyttelypäivä, kiitos siitä kaikille ystaville, jotka olivat paikalle saapuneet. Manna lähtikin Wiolan seuraksi Vilppulaan yöksi. Kiitos Hannelle kyydistä ja Raijalle hoidosta. Essin kanssa meillä ilta jatkuikin Pirkon ja Darman seurassa. Pirkon kanssa nautimme kessuyhdistyksen järjestämästä juhlaillallisesta ja Darma ja Essi nauttivat vapaana juoksentelusta.

Aamupalan jälkeen sitten lähdimmekin takaisin Klaukkalaan ja yhdistyksen vuosikokoukseen. Kokouksen jälkeen kessuille oli järjestetty mm. möllitokokoe,doboilua... Minä srattasin hetken seurattuani auton nokan kohti kotia. Kaisa oli meillä hoitamassa kotona olevaa koiralaumaa ja sain Mannan takaisin kotiin. Kiitos teille vielä.

Täältä Jennin kertomaan viikonlopusta.

Jaa tämä sivu