9. huhti, 2015

Turku KV 28.03.2015

Maaliskuun Turku KV tuli heti meidän näyttelylistalle, kun huomasin tuomarin. Kasvattajatuomareiden näkemys kiinnostaa minua aina. Tuomari tuli Australiasta, Katarina Santas. Niin kuin odottaa saattoi, hän veti tiukkaa linjaa. Kessuja oli ilmoitettu ihan reippaasti kolmekymmentä.

 Pentuja oli saatu isoon näyttelyyn peräti viisi. Meiltä mukana kaksi siskosta. Islaa (W.Felicia) hieman jännitti isossa hallissa oleminen ja häntä meinasi laskea. Mutta reippaasti suloinen Isla kuitenkin esiintyi ja saikin kivat arvostelut PEK2 KP.

 Manna (W. Fumana) esiintyy yllättävän innostuneesti näyttelyissä. Niinpä tuomari nostikin sen lopulta rop-pennuksi. PEK1 KP ROP-PENTU.

 Pojista ensimmäisenä pääsi esiintymään Rodi (W.Erodium) EH NUK2.

 Avoimessa luokassa kilpailivatkin keskenään veljekset Kassu (W. Daucus) ja Domi (W.Doronicum). Kassu oli nyt kyllä näyttävässä kunnossa, mutta esiintyminen ei ollut parasta Kassua. EH AVK1. Domille tylysti H.

 Valioluokassa oli myös Waatan uros edustusta. Tuomarin tiukka linja säilyi ja Remulle (W. Buxus) EH VAK3.

 Nartuissa Essi (W.Erica) pääsi ensimmäisenä meistä tuomarin ihailtavaksi. Essi olikin tuomarin toivomaa tyyppiä, niin kuin pennutkin. ERI NUK1 SA PN2 SERT CACIB.

 Outi sai kunnostaa ja esittää valioluokassa Sumun (W.Dablia). Hyvin kaikki meni, mutta tuomari ei kovin mieltynyt Sumuunkaan EH VAK3.

 Vaikka Darma (W.Darmera) ei ihan parhaassa turkissaan nyt ollutkaan, niin hyvin kunnostettuna ja  reippaasti esiintymällä tuomarit aina ihastuvat siihen. ERI VAK2 SA.

Saatiin me sitten kasvattajaryhmäkin kasalle. Siinä edustivat sisarukset Kassu, Darma ja Sumu, sekä vahvistuksena Essi. Tarkasti tuomari ryhmiä katsoi ja piti kovasti meidän edustuksesta, vaikka siinä pari eh:n koiraa olikin. Lopulta kolmesta esitetystä ryhmästä tultiin toiseksi. KAK2 KP.

Lopuksi tuomari halusi vielä kuvata Mannan ja Essin itselleen muistoksi, niin paljon hän niistä piti.

Nyt kun meillä oli hyvä edustus uroksia paikalla, niin vähän harmitti, kun ne ei sitten  miellyttäneetkään niin paljon tuomaria. Mutta kyllä meillä oli muuten mukava päivä. Kiitos teille kaikille kun tulitte. Kiitos vielä Kristiinalle, Karoliinalle ja Jannelle kuvaamisesta ja Outille matkaseurasta ja avusta koirien kanssa. Jenni on myös kertonut näyttelystä sivuillaan.

Jaa tämä sivu